Варсано и Калоян Генов участваха в Картинг училището в Кюстендил (ВИДЕО)

Варсано и Калоян Генов участваха в Картинг училището в Кюстендил (ВИДЕО)

Миналата неделя са състоя поредният ден от Картинг училището у нас, организиран от Любомир Маринков, който е шампион в клас Rotax Senior за миналата година. Участници бяха Данаил Варсано, за който това беше 3-о участие, и новият за училището Калоян Генов.

Тренировките преминаха при променливи климатични условия на пистата. Често преваляваше дъжд за кратко, след което изгряваше слънце, а имаше и моменти в които едновременно вали дъжд и грее слънце.

Генов е на 13 години от Костенец и учи в местното училище Климент Охридски. Баща му Георги Генов е дългогодишен рали състезател от 80-ти и 90-те години. Калоян от съвсем малък проявява интерес към високите скорости и започва да кара картинг под наем предимно на писта Лаута в Пловдив, дори участва в няколко състезания и миналата година спечелва едно трето място.

Калоян Генов

Калоян Генов

В Картинг училището се представи много добре въпреки променливите условия на пистата. Калоян навъртя две сесии по 20 мин с учебния картинг, с които показа добър усет към пистата, движение в правилната траектория и поведението на машината, независимо от неподходящите за него настройки. Имаше желание да тества и състезателния картинг, но налагането на много промени в настройките за него го отложиха за следващия път.

Варсано усилено продължава с подготовката си за състезанието за Балканската купа идния уикенд. Нестабилните климатични условия попречиха и на него да навърти повече обиколки, но въпреки това успя да направи около 100 в 4 сесии в които показа стабилност, скорост и постоянство.

Данаил Варсано

Данаил Варсано

Според Маринков, Дани е показал всички качества на картинг пилот, с които може равностойно да участва в професионално състезание. Адмирации за Варсано и неговото ново предизвикателство, където го очакват силни пилоти с много голям опит, като Дейвид Митов, Люси Савов, Марти Беков, Мартин Янков.

Тестове на Кюстендил в подготовка за Балканската купа направиха още Снежана Илиева от клас Mini, както и македонските състезатели Стефан Стефановски и Христо Ковачи в Mini BG, и Васил Апостоловски в Mini.