Васил Коларов на полпозишън в Серес, 2 победи за Ники Петров в Rotax

Васил Коларов на полпозишън в Серес, 2 победи за Ники Петров в Rotax

Васил Коларов беше най-бърз в квалификацията във висшия клас KZ2 на пистата Серес в Гърция, където се провежда 4-и кръг от републиканския шампионат по картинг. Коларов постигна 1:00.081 мин и успя да победи Александър Цветанов, който бе с 0.110 секунди по-бавен от него. Трети на старта ще застане Юлиан Серафимов (+0.736 сек), който е и последният български участник в този клас. Лидерът в шампионата Владо Арабаджиев, който имаше 6 победи от 6 старта, не кара в този кръг.

В Rotax Junior най-бърз бе Кристиян Христов, който изпревари Алекс Златанов и Христо Пенов със съответно 0.122 сек и 0.193 сек. В този клас в събота се проведоха и първите 2 състезателни манша. В първия малко изненадващо спечели Николай Петров, който бе едва 4-и на старта, следван от Кристиян Христов и Алекс Златанов. Дейвид Митов и Лора Христова не завършиха, като причината при Лора бе паднала верига.

Николай Петров

Във втората надпревара битката за първото място бе много оспорвана през цялото състезание, като за него се бореха цели петима пилоти. В състезанието се случиха много изпреварвания, а в крайна сметка победител стана Николай Петров, следван от Христо Пенов и Алекс Златанов, които изостанаха съответно на 1.555 и 1.623 сек.

В клас Mini най-добро постижение в квалификацията записа Александър Коларов, следван само на 0.060 сек от Паоло Христов. Трети се нареди Николай Колев.

Класът с най-много участници бе този на Mini BG. Над всички в квалификацията бе Никола Цолов, следван от Димитър Иванов и Андон Николов. Двете състезания по-късно същия ден бяха спечелени от Цолов. Той успя да финишира на два пъти пред Димитър Иванов и Никола Досев, които завършиха съответно втори и трети и в двете състезания. За първи път тази година Никола имаше конкуренция в своя клас, като заедно с Димитър направиха страхотна битка за първото място.