Васил Коларов спечели и двете състезания на пистата Серес

Васил Коларов спечели и двете състезания на пистата Серес

Васил Коларов спечели и двете състезания във висшия клас KZ2 на пистата Серес в Гърция, където се проведе 4-ия кръг от националния шампионат по картинг. Коларов стартира от първа позиция и спечели убедително и 2-те състезания. Той остави зад себе си и в двете надпревари Александър Цветанов и Юлиян Серафимов, като ги изпревари съответно със 7.682 сек и 53.003 сек в първата, и с 4.139 сек и 14.160 сек във втората.

В двете състезания в Rotax Junior в неделя победител стана Николай Петров. Втори в първото състезание се класира Алекс Златанов, който остана на 1.307 сек. зад победителя. Трети бе Дейвид Митов. От надпреварата бяха дисквалифицирани Кристиян Христов и Христо Пенов, които първоначално финишираха 2-и и 3-и, заради съответно по-ниско общо тегло от само 0.4 кг и изваден о-пръстен при камбана.

Николай Петров (вляво) и Кристиян Христов

Във второто състезание второ и трето място бе за Кристиян Христов и Лора Христова, като Кристиян направи много силно каране след старт от предпоследна позиция заради дисквалификацията.

Паоло Христов и Александър Коларов спечелиха по един старт в клас Mini, като те също така записаха и по едно второ място. Трети и в двете състезания завърши Любомир Малкочев.

В клас Mini BG една победа спечели Никола Цолов, а другата Димитър Иванов. Първия манш за деня и 3-ия за кръга бе спечелен от Цолов, а втори и трети в него завършиха Андон Николов и Данислав Арсов. Във втория манш и 4-и за кръга победата отиде при Димитър Иванов, а Цолов остана на втора позиция. Трети се класира Андон Николов.