Виктор Николов с победа в големия финал на RaceFacer

Виктор Николов с победа в големия финал на RaceFacer

На 25 октомври се проведе Големият финал на Летния любителски шампионат и RaceFacer в клас Junior Cup на картинг писта Лаута. Това беше изключително оспорван финал, преплетен с много емоции и настроение.

Пилотите трябваше да изкарат 3 състезателни манша по 10 обиколки всеки, като в последния те задължително трябваше да направят питстоп. Като за първи път изпълнението на питстоповете от състезателите беше добро.

Петима пилота се изправиха в битка за първото място. Победител стана Виктор Николов. Той спечели първия и втория манш, а в последния остана 3-и. Така той събра 75 точки, което му бе напълно достатъчно за крайната победа.

Втори завърши Габриел Александров. Той направи много силен втори и трети манш. Само на точка зад него завърши Цветелин Цонев, който в суперфинала се забави на старта и в крайна сметка завърши 4-и в него.

Именно в последния манш най-силното си каране направи Петър Шингов. Той завърши първи и в общото класиране за кръга е 4-и, на 4 точки зад Цонев. Пети е Стефан Марудов. В крайното класиране за летния шампионат победител е Виктор Николов, следван от Цонев, Габриел Александров и Марудов.