Виктор Николов с първа победа

Виктор Николов с първа победа

Виктор Николов записа първа победа в кариерата си в любителските състезания по картинг в клас Junior на пистата Лаута. Това се случи в първия кръг от Летния шампионат на RaceFacer на 7 юни, който тази година ще се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив.

Делян Мишинков бе най-бърз в квалификацията с време 52.587 сек, като изпревари Виктор Николов и Кристиян Димитров. Именно последният обаче спечели полуфинала, като остави зад себе си Виктор и Делян.

Във финала се получи интересна битка. Поведе Мишинков, който на няколко пъти си размени лидерството с Кристиян. Това даде възможност на Виктор да бъде плътно зад двамата. След няколко обиколки Мишинков блокира опит за атака на Димитров, което даде възможност на Николов да мине пред двамата. До края Мишинков изпревари хасковския пилот и завърши 2-и.

В общото класиране крайната победа с 43 точки бе за Николов, следван от Димитров с 40 и Мишинков с 36 т. Последният получи 3 точки за най-бърза обиколка. Заради възрастта си обаче Делян не бе класиран официално в състезанието. Така трети с 22 точки се нареди Преслав Недялков. Челната петица допълниха Георги Илиев и Цветелин Цонев.

В клас Spint също се получиха интересни надпревари. Най-бърз в квалификацията беше Мишинков, който кара и в двата класа. На старата на полуфинала в стил Льо Ман от миналия век обаче картигнът му не беше запален и Делян изостана много. Все пак до финала стана 4-и, а победата взе Никола Драгинов, следван от Георги Ванков и Цветомир Маринов.

Вторият манш беше с летящ старт и още в началото Ванков и Маринов изпревариха Драгинов. В следващите обиколки те се движеха един след друг. Цветомир избра да направи задължителното си спиране в бокса след съперника си. Това се оказа печелившата стратегия и Маринов излезе пред него, с което си осигури и първото място в състезанието и крайната победа с 40 т. Драгинов остана 2-и, Ванков 3-и, а Макси Колев 4-и. Последният направи най-бързата обиколка.