Виктор Тодоров минава в по-горен клас през тази година

Виктор Тодоров минава в по-горен клас през тази година

Един от изявените ни пилоти от по-малките класове в последните години – Виктор Тодоров, ще се състезава в по-горен клас през тази година. Това сподели неговият баща Андрей Тодоров пред karting.bg.

Талантът на Виктор си пролича още през 2020 г., когато той се разви много и завърши на 3-о място в националния шампионат в клас Mini BG и спечели състезанието за Купа Кюстендил в края на сезона.

За съжаление, 2021 г. беше напрактика пропусната година, защото няколко трудности доведоха до това Виктор да участва само в 2 състезания в по-горния клас Mini и да има по-малко от 10 дни на пистата за цялата година.

През миналата година обаче Тодоров успя да кара в шампионата на Румъния в клас Mini 60, като отбеляза много голям прогрес в хода на сезона като представяне. Началото беше трудно, като Виктор нямаше опит с новите писти както и с това да управлява машината при натрупване на грип (нещо, което се случва рядко в България).

След 3-тия кръг Виктор започна да кара по-добре, натрупа увереност, а работата със опитен специалист като Димитър Гърков започна да дава видими резултати. Прогресът беше налице, но катастрофи и няколко наказания в последните 2 кръга не успяха да покажат реалната му скорост. Но като цяло това беше година на учене и справяне с трудности.

Гърков намери правилният път и успя да помогне на Виктор да стои фокусиран и да кара прецизно, което доведе до голям прогрес в представянето на момчето и даде надежда за успешна 2023 г.

Плановете на Виктор за идния сезон са да кара отново в румънския шампионат (ако семейството успее да осигури необходимите средства) с отбора на Гърков Картинг Клуб.

За разлика от България, при навършени 12 години той няма право да кара в клас Mini в Румъния, което ще доведе до качване на по-горен клас. По всяка вероятност той ще премине в Rotax Junior.