Влъчков и Маршавелов на 5-о място във второто състезание в GT4 в Словакия

Влъчков и Маршавелов на 5-о място във второто състезание в GT4 в Словакия

Българският пилот Иван Влъчков в тандем с Константин Маршавелов с болида Sin Car R1 GT4 за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт, завърши на 5-о място в своя клас на аматьорите във 2-ото състезание от 4-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Словакия Ринг.

Иван стартира първи в класа си и в общото подреждане. На старта той се забави и бе изпреварен от 3-а съперници, един от които в неговия клас – Мачей Марчинкиевиц. Във 2-ата обиколка обаче Иван изпревари двама от „професионалистите“ и излезе на 2-а позиция в общото класиране и в класа.

Лидерът обаче вървеше с темпото на Иван и Влъчков не можеше да го настигне. Към края на серията си от обиколки Иван пропусна двама от пилотите в по-горния клас.

В 15-ата обиколка Иван направи задължителното си спиране в бокса и отстъпи колата на Маршавелов, като към този момент българският тим беше водач в своя клас заради по-ранното спиране на Марчинкиевиц.

Константин запази второто място в първите обиколки, но след това бе изпреварен от трима съперници в класа и в крайна сметка завърши 5-и и 8-и в общото класиране.

Иван записа най-бързата обиколка в хода на състезанието в класа на аматьорите, а за полпозишъна за второто състезание получи специална награда – часовник. Влъчков определи представянето на тима като добро и заяви, че тимът ще се бори за по-предните позиции в последния кръг от сезона на Зандвоорт.