Владимир Арабаджиев, Мюлер, Дешков и Руйков на полпозишън в Хасково

Владимир Арабаджиев, Мюлер, Дешков и Руйков на полпозишън в Хасково

Владимир Арабаджиев, Петер Мюлер, Алекс Дешков и Любослав Руйков ще стартират от полпозишън в класовете съответно KZ2/KZ Open, Rotax Senior/Rotax Junior, Mini и Mini BG във втория кръг от Националните картинг серии в Хасково. Днес се състояха квалификациите и квалификационните хийтове.

В Mini BG Руйков спечели убедително квалификацията, а след това и двата хийта. До него от първа редица ще потегли Пресиян Стоянов. Трета е Мартина Димова. В Mini Дешков също спечели всички сесии. Втори ще потегли Слави Минков, а от втора редица ще тръгнат Томи Хаджийски и Христо Младенов.

В обединената група Rotax Senior/Rotax Junior Мюлер доминира, като той ще е първи на старта и за класа си Senior. Най-бърз в Junior беше Люсиян Савов, който ще потегли 2-и в общото подреждане на грида.

В KZ2/KZ Open победителят от първия кръг Владо Арабаджиев спечели квалификацията и двата манша. До него втори ще е участващият след дългогодишно отсъствие в официално състезание в този клас Николай Върбицалиев. Следват Искрин Арабаджиев и Радослав Кобуров.

Резултатите от днес и стартовите решетки можете да видите долу:

Програма за утрешния ден: