Владо Арабаджиев спечели и двете състезания в Кюстендил

Владо Арабаджиев спечели и двете състезания в Кюстендил

Шампионът Владимир Арабаджиев от екипа на Дедракс Спорт спечели и двете състезания във висшия клас KZ2 от първия кръг от националния шампионат по картинг на пистата Пауталия в Кюстендил. При променлива облачност, но без дъжд над трасето, Владо се възползва максимално от първата си стартова позиция и водеше в двете надпревари от старта до финала, побеждавайки и в двата случая Симеон Симеонов. Трети също в 2-те надпревари остана Александър Цветанов.

В първото състезание Арабаджиев бе следван плътно от Симеон Симеонов (Хидролифт Рейсинг) в първата половина от дистанцията, но след 10-ата обиколка започна по малко да изостава и в крайна сметка след 20 тура завърши на 1.349 сек от победителя. Зад двамата много оспорвана битка за 3-ото място водеха Искрин Арабаджиев (BVA Рейсинг Тийм) и Александър Цветанов (Хидролифт Рейсинг), която в крайна сметка спечели последният с едва 0.011 сек. Челната петица допълни Александър Стоев, следван от Николай Баневски и Васил Коларов. Осми остана Иван Влъчков (ЦСКА картинг Спорт), който се представи по-слабо от очакваното заради проблеми с поведението на новото за него LGK шаси, което подскачаше доста на излизане от някои завои.

Иван Влъчков

Във второто състезание сценария се повтори. Владо поведе от полпозишън, като зад него отново бе Симеон. Този път Арабаджиев успя по-бързо да се откъсне напред и в един момент авансът му достигаше над 2 секунди. В крайна сметка шампионът спечели с 1.8 сек. Зад тях отново Цветанов и Искрин Арабаджиев спореха за 3-ата позиция и отново краен победител се оказа Александър с преднина от 0.237 сек. Александър Стоев отново бе 5-и, а Влъчков този път бе по-напред и се класира 6-и. Никифор Баневски изобщо не успя да стартира заради технически проблеми. След финала Владо заяви, че победите му изобщо не са били лесни, дори това да е изглеждало така отвън. Той похвали младите пилоти за силното им каране.

Стартът на 4-ото състезание в Ротакс Юниор

В клас Ротакс Юниор се проведоха общо 4 състезания, считани за 2 кръга, според новия правилник –  две в събота и две е неделя. Първите 3 от тях спечели Кристиян Христов (BVA Рейсинг Тийм), с което събра и най-много точки и за двата кръга – 50 за първия и 42 за втория. Много силно каране направи и Христо Пенов (Картинг Кюстендил 1), който завърши 2-и и в четирите надпревари, с което си осигури общо 80 точки. Най-близко до успеха той беше в последната надпреварата, в която изостана само на 0.183 сек от миналогодишния шампион Николай Петров (Русе Кар Моторспорт). В същото състезание неприятности имаше Лора Христова, която се бори здраво, но се счупи задната ос на карта й и всичко приключи със спиране в предпазните гуми извън трасето.

Клас Мини предложи доста оспорвани и интересни състезания. В първото цели 4-има пилоти се движеха в пакет и спореха за победата. В крайна сметка я взе Любомир Малкочев, следван от Александър Коларов, Паоло Христов и Николай Колев. Всички те се събраха в 0.840 сек! Във второто яка битка си спретнаха Христов, Коларов и Малкочев, като завършиха в този ред на първите 3 места в рамките на едва 0.269 сек.

В Мини Бг пълно превъзходство имаше Никола Цолов, който спечели и 4-те състезания, считани за 2 кръга по 2 надпревари. Мартин Янков се отчете с три 2-и места и едно 3-о.

Оспорваната битка в клас Мини