Владо Арабаджиев спечели кръга и титлата в Кюстендил

Владо Арабаджиев спечели кръга и титлата в Кюстендил

Владимир Арабаджиев спечели 6-ия кръг от шампионата по картинг в Кюстендил, а с това и титлата в първенството. Той защити короната си, като днес в двата манша във висшия клас KZ2 записа победа и трето място и общо 41 точки, които му бяха напълно достатъчни да триумфира. Основният му съперник Симеон Симеонов спечели второто състезание, но в първото остана 3-и. Той също събра 41 т. и остана втори за кръга и втори в крайното класиране, на 4 точки зад Владо.

Много силно каране направи Искрин Арабаджиев, който се нареди втори и в  двата манша и завърши кръга на 3-а позиция с 40 точки.

В първото състезание Владо поведе от полпозишън, а Искрин запази втората позиция. Симеон пък нямаше нужното темпо да изпревари старозагорския пилот и се движеше 3-и. На финала Арабаджиев завърши на 2.384 сек пред Искрин и на 3.545 сек пред Мони.

Във второто Симеон, вече нямащ какво да губи, атакува агресивно от 3-а стартова позиция и още до края на първата обиколка изпревари Владимир и Искрин и поведе. Владо бе втори, а зад него Искрин. Състезателите финишираха в този ред, но след финала Владо получи 3 секунди наказание за фаулстарт и бе класиран 3-и (+3.679 сек), а Искрин втори (+3.278 сек). Но на него 3-ото място в това състезание също му беше напълно достатъчно, за да вземе титлата. По 3 секунди за фаулстарт получиха още Серафимов и Цветанов.

Васил Коларов завърши 5-и и 4-и в двете състезания, което му отреди 4-о място за кръга с 24 точки и 3-а позиция в шампионата, на 18 т. зад Владо.

Ето резултатите от двете състезания: