Втора поредна победа за Ивон Симеонова

Втора поредна победа за Ивон Симеонова

Втора поредна победа записа Ивон Симеонова през тази година. Българското момиче участва в своя клас Rotax Junior в 4-ия кръг от шампионата на Чехия и Словакия, който се проведе на пистата SpeedWorld в Брук, Австрия.

За Ивон състезанието бе като подготовка за следващите й важни надпревари. На квалификацията Симеонова постигна 3-о време, като по традиция в тези сесии не успя да покаже истинската си скорост. В състезателните маншове обаче тя доказа, че е най-бърза от всички.

В първия финал тя бързо напредна и поведе колоната, за да спечели с 0.2 сек аванс. Във втория финал обаче Симеонова допусна малка грешка на един от шиканите и в крайна сметка остана на 2-а позиция. В 3-ия финал Ивон взе своето и спечели с половин секунда аванс пред втория.

Така в общото класиране за кръга българското момиче е първо. Механик миналия уикенд отново й беше хърватинът Сандро, а баща й Иво Симеонов помагаше в подготовката.

В края на тази седмица Ивон ще участва в следващия 4-и кръг от австрийския шампионат RMC и 6-ия от този на FIA CEZ Zone във Вранско, Словения.