Втори пореден подиум за Мартин Стоянов в Senior

Втори пореден подиум за Мартин Стоянов в Senior

Българският пилот Мартин Стоянов записа втория си пореден подиум в клас Senior. Това стана на състезание на френската писта Ауторей близо до Безансон, което беше трети кръг от шампионата на карт клуб Шафхаузен.

Досега Марти караше с карт от клас Junior в този шампионат срещу тези със Senior. Тук обаче организаторите откриха нужната вратичка в правилата на Швейцарската федерация, която да позволи на Марти да кара Сениор както във Капелен Трофи, въпреки че е на 11 години.

На официалната тренировка Марти записа трето време. Точно преди квалификацията заваля дъжд – условия, които Марти много обича и той записа полпозишън.

За старта на състезанията пистата изсъхна и Марти води две обиколки от старта, но миналогодишния шампион Рамон фон Рор беше много бърз и изпревари. Тук Марти направи грешка. че започна да се пази от третия Матиас Бишофсбергер, вместо да се фокусира да следва Рамон и след няколко обиколки загуби и второто място като завърши трети.

Във второто състезание Мартин стартира трети, но направи добър старт изпревари втория и запази втората позиция до финала.

При потеглянето във финала Мартин беше от външната страна на първа редица , която не е най удобното място и след старта загуби второто място. Стоянов обаче беше по-бърз от втория и успя да го изпревари с хубаво късно спиране за един от завоите и зае второто място. Към края на състезанието Бишофсбергер опита изпреварване, но Мартин се защити добре и спечели втория си пореден подиум.