Второ място за Никола Цолов в днешния първи старт на Арагон

Второ място за Никола Цолов в днешния първи старт на Арагон

Никола Цолов завърши на второ място в първото състезание на пистата Арагон в Испания. Там този уикенд се провежда 5-ият кръг от шампионата на испанската Формула 4.

Българския лъв, който е убедителен лидер в шампионата, потегли от полпозишън. На старта обаче Цолов бе изпреварен от съотборника си в екипа на Камос Рейсинг – Хю Бартър.

В следващите обиколки Никола бе зад своя съперник, но не бе достатъчно близо, за да опита атака. Двамата бяха в рамките на по-малко от 1 секунда и се редуваха да правят най-бързите обиколки.

Към края на дистанцията Цолов бе по-бърз и доближи своя съперник на по-малко от 0.4 сек. Точно тогава обаче на трасето излезе колата за сигурност, след като по-назад в колоната стана инцидент.

Рестартът дойде в момент, в който от състезанието оставаха на практика само 2 обиколки. Цолов опита атака в последния тур на обратния завой с много късно спиране, но не успя да изпревари Бартър, който записа втора победа за сезона.

Цолов има 12 полпозишъна и 9 победи от началото на сезона и продължава да е убедителен лидер. Утре са второто и третото състезание от уикенда, които ще се проведат от 12:25 и 16:10 българско време и ще бъдат предавани пряко на https://b1b.tv/live.php.