Второ място за Никола Цолов в първото състезание на Херес

Второ място за Никола Цолов в първото състезание на Херес

Никола Цолов завърши на 2-о място в първото състезание на пистата Херес в Испания. Там този уикенд се провежда вторият кръг от шампионата на испанската Формула 4.

Българският пилот спечели убедителен полпозишън с половин секунда аванс пред следващия пилот. След старта той поведе колоната, но на първия завой допусна грешка. В резултат в следващите завои той бе изпреварен от поляка Тимотеуш Кучарчик.

След това в средата на обиколката Валерио Риничела също мина пред Цолов, което означаваше 3-а позиция за нашия пилот. Последва дълъг период зад кола за сигурност заради многото инциденти по-назад в колоната.

Състезанието бе подновено 10 мин преди изтичане на времето. Цолов атакува и изпревари съперника си от външната страна, за да излезе на 2-а позиция. В последните обиколки той настигна и Кучарчик. Никола опита няколко атаки, но не успя да се справи и с него. Все пак той записа отново най-бързата обиколка.

Останалите две състезания от уикенда са утре от 12:10 и 15:45 ч българско време, като ще бъдат предавани на живо по b1b.