Юлиян Серафимов с двоен успех в Хасково

Юлиян Серафимов с двоен успех в Хасково

Две победи в двата старта във висшия клас KZ2 записа Юлиян Серафимов в 3-ия кръг от националния шампионат по картинг в Хасково. Той стартира от първа позиция след силна квалификация вчера, като в първия манш води убедително от старта до финала.

На финала той бе на повече от 6 секунди пред Станислав Атанасов. Трети и 4-и останаха Николай Петров и Величко Мачев. Още на старта верига скъса Давид Будев, а Иван Влъчков изобщо не участва след сериозните проблеми със скоростната кутия вчера.

Във второто състезание Атанасов стартира по-добре от втора позиция и поведе, но още във втората обиколка Серафимов го изпревари и до финала не допусна никой да го доближи. Втори се нареди Петров, който успя да мине пред Станислав.

В клас Ротакс Макс нови убедителни 2 победи постигна Любомир Гърков. Пловдивчанинът, който се състезава и в Румъния, нямаше конкуренция. В първия манш той остави зад себе си Константин Щерев и Любомир Маринков

Във втория Гърков загуби лидерството за кратко след старта от Николай Арабаджиев, но после бързо го изпревари. След това се откъсна напред и победи с над 25 сек Николай Арабаджиев. Щерев остана 3-и.