Започна Академия за млади пилоти 2017

Започна Академия за млади пилоти 2017

Тази вечер на пистата Ринг Мол в София започна втората част от Академия за млади пилот 2017 г. В първия етап обучение преминаха петима пилоти, а днес нови 6 се записаха във втория етап – Милчо Бардаров, Ивайло Андреев, Илия Златинов, Ник Крумов, Константин Методиев и Христо Младенов. Той ще продължи 4 седмици или общо 8 посещения на децата. Като при всяко посещение младите пилоти имат по 2 сесии от по 10 минути всяка – общо 16 сесии.

Очаква се в сряда още пилоти да се включат в тази група. Академията е инициатива на БФКС и в основата седи желанието да бъде предоставена възможност за равен старт на талантливи деца, които имат желание да се развиват в тази сфера. Заниманията се провеждат в понеделник и сряда от 18:30 до 20:00 часа.

Днес пилотите караха по два пъти на пистата по 10 мин, а между двете сесии имаха теоретичен инструктаж за това какви грешки допускат и какво трябва да коригират в пилотирането си. Тяхното каране преди това е наблюдавано от специално обучени за целта треньори.

След приключване на този етап на начинаещите състезатели им се предоставя възможност за още 4 сесии по 10 минути със състезателен картинг на пистата в град Кюстендил през зимата на следващата година, където вече ще бъде взето и решение кои да се класират за участие в клас Мини БГ през новия сезон.

Участниците преминават обучение, което включва следните раздели – екипировка и средства за безопасност, правила и флагове, устройство на картинг и настройки, управление (газ/спирачка/волан), движение по пистата (завой, траектория, точки на спиране/завиване/изход) и др.