Жега измори пилотите и екипите в Кюстендил

Жега измори пилотите и екипите в Кюстендил

Слънчево и горещо време посреща пилотите в последния уикенд за тестове в Кюстендил преди старта на сезона в Националните серии за 2020 г. А той ще бъде на същото трасе в обратна посока. Атмосферните условия затрудниха механиците и състезателите при намирането на оптималните настройки.

В клас KZ имаше сериозно присъствие на пилоти – Юлиян Серафимов, Любомир Гърков, Радослав Кобуров, Цветан Илиев, Николай Йорданов-Завалийката и Александър Гълъбов – Санде.

Шампионът за миналия сезон Серафимов имаше проблеми със спирачната помпа. Затова той кара основно с тренировъчното шаси и състезателния двигател. С тях той най-вероятно ще участва и в първия кръг.

Цветан Илиев

Кобуров направи симулация на състезание и доуточняваше настройки. Гърков изпробва различни видове гуми, като разликата в представянето им при високите температури беше малка. Илиев остана доволен от изпитанията и времената си.

В Rotax Senior на линия бяха първенецът от Junior за миналия сезон Мартин Беков, който пробва различни настройки с новото шаси, германецът Петер Мюлер и Дейвид Митов, който за първи път тази година прави тестове.

Петер Мюлер

В Junior активно се подготвяха Люсиян Савов с много навъртени обиколки, Калоян Генов, който обаче няма да кара в първия кръг, както и Юлиян Димитров и Данислав Арсов. Последните до миналия сезон караха в Mini.

В Mini имаше много пилоти – Христо Младенов, Слави Минков, Томи Хаджийски, Кристиян Ганев, Лео Райчев, Снежана Илиева и Алекс Дешков, на който механик този уикенд беше шампионът от Rotax Junior за 2016 г. Кристиян Христов. Състезателите останаха удовлетворени от изпитанията, като наличието на повече пилоти им даде възможност да тренират изпреварвания и различни траектории.

Любослав Руйков и Лео Райчев

В Mini BG сред пилотите на трасето бяха Лъчезар Илиев, Любослав Руйков и Виктор Тодоров. Любо направи ползотворни изпитания, като подобряваше времената си и ставаше все по-константен в обиколките си. Заради горещото време от екипа му промениха малко карбуратора.

Виктор кара два дни и половина и времената му се подобриха значително. Тренировките с много състезатели в Mini и Mini BG като цяло му помогнаха да тренира изпреварвания, което беше полезно за него.

Виктор Тодоров