2 състезания в 2 поредни уикенда за Руйков в чужбина

2 състезания в 2 поредни уикенда за Руйков в чужбина

Две състезания в 2 поредни уикенда имаше Любослав Руйков в чужбина. Българският пилот първо участва в 4-ия и последен кръг от WSK Super Masters Series в клас Mini, който се проведе от 21 до 25 април на пистата South Gardia в Лонато. След това миналия уикенд той се пусна на Трофео Андреа Маргути също в Италия.

В Лонато Руйков имаше нелесен уикенд. В квалификацията българският пилот се класира на 13-о място в своята група и общо на 51-о, като имаше проблеми с трафика и това го забави. След квалификационните хийтове бе 55-и, което му отреди 28-а стартова позиция за полуфинал А.

В полуфинала на Любо, който се състезава за екипа на Ward Racing,  бе трудно да изпреварва и така той завърши на 28-а позиция и не успя да продължи напред. За финала се класираха първите 17. Неговият треньор Станислав Каваримов остана доволен от показаното, като отбеляза 6-ото му място в warm-up сесията.

Руйков в битка с пилотите в Лонато

Последва уикенда на Маргути, който беше най-предизвикателният за Руйков досега. В него нямаше една сесия с еднакви условия на пистата. Имаше и такива на мокро. В квалификацията Руйков постигна много добро 35-о общо време. Две завъртания на дъжд му костваха позиции, но той показа скорост. В един от хийтовете завърши 11-и.

Българският пилот на мокро в уикенда на Маргути

В репешажа българският пилот направи най-силното си каране. Направи общо 13 изпреварвания и завърши 13-и, което бе най-доброто от Любо досега на състезание в чужбина. Това обаче не беше достатъчно да се класира за полуфиналите. Следващото участие на Руйков би трябвало да е в кръга на Евросериите WSK на Адриа.

Любо с треньора си Станислав Каваримов