250 пилоти от 16 страни във второто издание на ЕКО 24 часа на България

250 пилоти от 16 страни във второто издание на ЕКО 24 часа на България

На 12 и 13 юни 2021 г. на картинг пистата в град Хасково ще се проведе второто издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост.

След изключително успешните два сезона, в които се проведоха 8, 12 и 24 часови състезания, тази година събитието отново ще събере пилоти от цял свят, които ще премерят сили в една наистина оспорвана надпревара. За почетното първо място ще се състезават общо 250 пилоти от 16 нации, разпределени в 42 отбора и в две категории – Gold до 84 кг и Pro до 94 кг.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отбор на звездите“, в който ще вземат участие актьорът Наум Шопов, певецът Рафи Бохосян, олимпиецът Йордан Йовчев, ултрамаратонецът Краси Георгиев, единственият българин пилотирал кола от Формула 1 – Владимир Арабаджиев, младият картинг пилот Калоян Върбицалиев, който прави фурор в италианския картинг шампионат, инфлуенсърът Радо – известен като Epic Bath Guy, както и Александър Данчев – Shondy.

За Рафи и Краси Георгиев това е поредно участие в състезанието, след като миналата година техният отбор показа изключителен хъс и мотивация за победа и завърши на трета позиция в категория Gold.

Снимки: Емона Цончева/LAP.bg

В състезанието ще вземе участие и още един специален отбор, а именно този на „ЕКО и приятели“, състоящ се от представители на медии, служители на ЕКО България и победителят от онлайн играта.

И в това издание, пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение по пистата ще бъде обърната точно на 12-ия час от старта на състезанието, който ще бъде даден точно в 12 часа на 12 юни.

Входът ще бъде свободен за всички желаещи да наблюдават на живо зрелищното събитие. Те ще имат възможност да участват в игри за награди, предоставени от верига бензиностанции ЕКО, които са генералният спонсор на събитието. Любителите, които ще бъдат пред малкия екран, могат да проследят надпреварата чрез преки включвания по БНТ.

Организаторите се включват и в благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от гр. Хасково и ще предоставят част от средствата събрани от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.