Богатиновски, Арсов, Паоло Христов и Серафимов на полпозишън за Балканската купа в Кюстендил

Богатиновски, Арсов, Паоло Христов и Серафимов на полпозишън за Балканската купа в Кюстендил

Петър Богатиновски, Данислав Арсов, Паоло Христов и Юлиян Серафимов ще стартират от полпозишън съответно в класовете Mini BG, Mini, Rotax Junior/Senior/No Gear Open и KZ Open в състезанието за Балканската купа на Кюстендил. Те бяха най-бързи в квалификациите днес на пистата Пауталия в околностите на града.

Богатиновски е македонски състезател, който записа време от 54.914 мин и изпревари сънародника си Стефан Стефановски. На трета позиция, само на 19 хилядни от втория, остана Ивон Симеонова. Това е първо състезание за състезаващата се в Австрия българка, за която това състезание е подготовка за последните 2 кръга от шампионата там.

В Mini битката беше много оспорвана, като Арсов, който стана шампион в класа в Националните картинг серии и се състезава за тима на GO GRILL, изпревари Юлиян Димитров само с 0.040 сек. Трети остана друг македонски състезател – Васил Апостоловски.

За първи път в тази класа караха призьорите от Mini BG през сезона Христо Младенов и Снежана Илиева, които се представиха много добре и заеха съответно 4-ото и 8-ото място.

В Rotax Junior/Senior/No Gear Open Христов спечели убедително с близо половин секунда пред Дейвид Митов, а трети се класира дебютантът в професионални състезания Марсело Сартори от Бразилия, който бе най-бърз в Rotax Senior.

Най-бърз в KZ Open бе Юлиян Серафимов, а изненадата поднесе ветеранът Цветан Илиев, който е баща на Снежана от Mini. Той се класира 2-и, като изпревари силни и опитни пилоти като Любомир Гърков, Александър Гълъбов и Кирил Димитров.

Пълни резултати от квалификациите: