Цолов продължава да пише история със 7-о място на Световното по картинг

Цолов продължава да пише история със 7-о място на Световното по картинг

Българският картинг пилот Никола Цолов постигна най-доброто класиране на българин в историята на Световно първенство в този спорт, което се проведе на пистата Портимао в Португалия през изминалия уикенд.

Състезателният уикенд премина в постоянна промяна на атмосферните условия, от проливен дъжд, до силно слънце, които допринесоха за изключително трудното състезание. Точно, обаче, в най-трудните условия, Никола показа завидни умения под проливния дъжд и се класира 2-и на квалификацията в неговата група и 8-ми в общото класиране от 89 участника.

След последващите квалификационни маншове, българският лъв, (б.р. както го наричат в чужбина) успя да направи много силни предствавяния и да завърши на чудесното 4-о място. Това бе и стартовата му позиция за най-важното състезание за сезона, финалът, който се проведе при проливен дъжд, с минимална видимост.

След много смело каране и много оспорвана битка с Европейския шампион за тази година – американецът Уго Угочукуо, Цолов завърши на прекрасаната 7-а позиция. Класирането на Никола е най-доброто постижение за българин на Световната сцана на картинг спорта.

Сезонът за Цолов продължава с последния кръг от Испанския шампионат през следващия уикенд, където българинът ще се бори за титлата в шампионата. Това най-вероятно ще е и последното състезание за Никола категория OKJ, в която той кара от началото на годината.