Цолов продължава своя път към F1 с отбора на Алпин

Цолов продължава своя път към F1 с отбора на Алпин

Никола Цолов, най-перспективният млад пилот на България, изкачи пореден връх в своята кариера. От днес той вече е официално част от Алпин и академията им за развитие на млади таланти по пътя към Формула 1. Младата надежда на България е и първият българин, който успява да достигне такова международно признание, което можем да наречем историческо за българския моторен спорт.

Българският лъв, както е наричан Цолов, впечатли не само България, но и света на моторните спортове с добрите си класирания през последните няколко сезона в картинга и най-логичната стъпка за развитието на неговата кариера е шампионатът Формула 4.

През 2022 г. Никола ще се бори за титлата в испанската Формула 4 с опитния отбор на Кампос, в който Фернандо Алонсо започва също своята кариера.

Добрите новини за Цолов не спират до тук. Именно двукратният световен шампион във Формула 1 представи Никола като част от новосформирания екип за менажиране на млади таланти.

„Изключително съм развълнуван, че имам тази възможност да бъда толкова близо до света на Формула 1 и да се уча от най-добрите! Зимната подготовка премина изключително добре и новата Формула 4 е страхотна за каране“, сподели Цолов.

– Да мога да започна сезона с подкрепата на Алпин и екипа на А14 е сбъдната мечта за мен. Изключително съм благодарен на всички, които повярваха и вярват е мен! Ще дам всичко от себе си, за да спечелим титлата във Формула 4 тази година, както и да засвидетелствам гласуваното доверие.“

Младият талант се подготвя усилено за предстоящия сезон, като дори в момента е в максимална близост до отбора си край Валенсия. Подготовката на Никола продължава с oфициалните тестове за Ф4 до края на април, когато е и старта на сезона на шампионата, който ще се проведе на пистата Портимао в Португалия на 30 април и 1 май.