Европейският шампионат по картинг продължава с ЕКО 24 часа на България

Европейският шампионат по картинг продължава с ЕКО 24 часа на България

На 28 май на картинг писта Хасково в 12:30 часа ще бъде даден стартът на четвъртото издание на ЕКО 24 часа на България. Състезанието е част от европейския картинг шампионат за издръжливост.

След успешния и оспорван 8 часов формат, който се проведе в средата на април, състезателите отново ще премерят сили. Но този път в 24 часово предизвикателство. Състезанието привлича отбори от цял свят. Този път общият брой на пилотите е 220, разпределени в 42 тима, от 12 нации.

За поредна година организаторите обещават много изненади, силни емоции и адреналин за всички любителите на моторните спортове. Спонсорът на шампионата ЕКО също ще има свой отбор Еко и приятели, който ще мери сили с професионалисти от цял свят.

По традиция и тази година в ЕКО 24 часа на България ще вземе участие и отбор на звездите. Той ще бъде представляван от олимпийския медалист – Йордан Йовчев, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, рекордьорът на Гинес-Борис Налбантов, носителят на Световната купа по сноуборд Радо Янков, легендата на българския футбол Даниел Боримиров, ултрамаратонецът Краси Георгиев и младата надежда на българския моторен спорт Калоян Върбицалиев.

Състезанието, ще бъде излъчено в ефира на БНТ с няколко преки включвания по време на надпреварата. Както всяка година, организаторите на ЕКО 24 часа на България в Хасково ще се ангажират с благотворителна кауза. Те ще съберат и дарят средства за малкия Гого от Хасково. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.

Шампионатът ще продължи със спринтово състезание и 6-часов ендюрънс на 27-28 август в град Кюстендил. След това ще има второто издание за 2022 г. на ЕКО 24-часа на България на 1-2 октомври на картинг писта Хасково.