Федерацията по картинг награди призьорите за 2023 г.

Федерацията по картинг награди призьорите за 2023 г.

Българската федерация по картинг (БФК-НКС) награди официално шампионите и призьорите за изминалия сезон. На специална церемония в София в базата на Sofia Car своите трофеи получиха първите трима в класовете – Rotax Micromax, Rotax Minimax, Rotax Junior, Rotax Senior и No Gear Open, които можете да видите в официалното крайно класиране.

Шампионите съответно са Макс Даниел Костов, Стефан Стефановски, Петър Шингов, Самуил Иванов и Слави Минков. Наградите бяха връчени от председателя на БФК Росен Даскалов, Тошо Аначков, Валентин Йосифов и Юлиян Серафимов-старши. Купи получиха и първите 3 екипа в отборното класиране за сезона – Картинг Клуб Кюстендил, RS Карт и ССК Хидролифт.

По време на церемонията Даскалов обърна внимание на положените усилия от страна на федерацията през изминалия сезон да се спазват по-стриктно правилата и провинилите се пилоти и техни механици да получават заслужени наказания. Тази тенденция ще продължи и през следващия сезон, календарът за който ще бъде ясен след нова година.

Снимки от събитието днес в столицата можете да видите долу: