Федерацията по картинг награди шампионите

Федерацията по картинг награди шампионите

Българската федерация по картинг спорт (БФКС) връчи официално купите на първите трима от всеки клас в крайното класиране за сезон 2016 г. Общо 12 момчета получиха своите трофеи, които бяха връчени от Росен Коларов, който е член на Управителния съвет на централата. В клас Мини БГ, където карат момчетата от Академията,  първи втори и трети се класираха Никола Цолов, Димитър Иванов и Никола Досев. В Мини тройката бе – шампион Александър Коларов, следван от Паоло Христов и Любомир Малкочев.

В Ротакс Джуниър призьорите бяха Кристиян Христов, Николай Петров и Христо Пенов. И във висшия клас титлата взе Владимир Арабаджиев, пред Симеон Сименов и Васил Коларов. Въпреки че пропусна два кръга на Серес и в Хасково, кой изпревари Мони с 4 точки в крайното класиране.

Христо Пенов и Кристиян Христов

Симеон, който още след края на сезона заяви, че повече няма да се състезава с картинг, благодари на федерацията и на своите колеги за всичките си емоции, успехи, а и неуспехи в спорта. Той обаче ще остане в спорта, като ще се занимава в обучението на малки деца. От новия сезон той ще кара изцяло в шампионата на Hyundai Racing TrophyВасил pyk застава начело на отбор за подготовка на младите таланти, отдаден на желанието да създаде условия за адекватното им развитие, и също няма да участва догодина.

Никола Цолов, Димитър Иванов и Никола Досев са призьорите в Мини БГ

След изключително успешния формат на Академията, през 2017 се очаква нейния мащаб да се разрастне още повече, а работата и да достигне до още повече млади надежди. Освен класическия и формат между 6 и 9 години в Мини БГ, през следващата година право на участие ще имат и по-големите – от 10 до 12 годишна възраст.