Гърков, Митов, Хаджийски и Дешков на полпозишън в Кюстендил

Гърков, Митов, Хаджийски и Дешков на полпозишън в Кюстендил

Любомир Гърков, Дейвид Митов, Томи Хаджийски и Алекс Дешков ще стартират от първа позиция в своите класове KZ, Rotax Junior/Senior/No Gear Open, Mini и Mini BG в 6-ия последен кръг от Националните картинг серии в Кюстендил.

Гърков бе втори след квалификацията, зад Юлиян Серафимов. В единствения квалификационен манш обаче Горчо имаше технически проблем – счупи се болтът, който държи веригата. Така той не може да завърши състезанието.

Победата и първата стартова позиция за утре взе Гърков. До него от първа редица в първото състезание ще потегли Александър Гълъбов, следван от Калин Марков, а Серафимов ще тръгне 4-и.

В Rotax Junior/Senior/No Gear Open Митов участва в състезание за първи път след откриващия кръг в Кюстендил през април. Въпреки това той бе най-бърз в квалификацията, а след това победи и в двата квалификационни манша. Дейвид бе най-бърз и в класа си No Gear Open.

До него от първа линия ще стартира Мартин Беков (най-бърз в Rotax Junior). Трети в решетката ще е Люсиян Савов. Вторият от квалификацията Радослав Кобуров имаше технически проблеми в първия манш. Той не го завърши и не успя да кара във втория.

В Mini малко изненадващо последният от квалификацията заради технически проблеми Томи Хаджийски взе полпозишъна. В първия хийт той финишира 3-и, но наказания от по 10 сек за удари на Христо Младенов и Юлиян Димитров го изведоха на първо място. Заради инцидент санкция от 5 места назад получи шампионът Данислав Арсов от екипа на GO GRILL. Това го прати последен.

Във втория хийт първи стана Васил Апостоловски, следван от направилия страхотен прогрес Арсов и Димитров. Младенов финишира 2-и, но отново получи наказание от 10 сек и бе класиран последен. От тази позиция той ще потегли утре и в първата надпревара. Втори ще стартира Слави Минков, а трети Апостоловски.

В клас Mini BG лидерът в шампионата Алекс Дешков взе полпозишъна след драматични моменти. Той спечели убедително квалификацията и първия хийт. Във втория обаче той на няколко пъти беше ударен на 2 пъти от Стефан Стефановски, за което македонецът получи санкция от 5 места назад и остана последен. Дешков все пак завърши 3-и и запази полпозишъна.

След финала на манша екипът на Стефановски неоснователно нападна механика на Алекс –  Станислав Каваримов, тъй като снимал с телефона си хлътналия спойлер (на снимката долу) на картинга на Стефан. Последният ще стартира 3-и, зад своя сънародник Христо Ковачи.

Резултати от днешните квалификационни маншове и стартови решетки: