Георги Димитров спечели първите 2 състезания от британския шампионат в Junior X30

Георги Димитров спечели първите 2 състезания от британския шампионат в Junior X30

Георги Димитров триумфира в първите 2 състезания от новия сезон в британския шампионат по картинг в своя клас Junior X30. В конкуренцията на 50 пилоти Димитров отново показа класа след оспорвани битки.

В първото състезание борбата беше изключително оспорвана. Първи стартира Джош Роуледж, следван от Алекс Лей. И двамата обаче бяха изпреварени от българския пилот в хода на състезанието. Пилотът на Fusion Motorsport не можа да задържи лидерството за дълго време. Поведе Алесандро Керонети, който обаче по-късно бе изпреварен със страхотна маневра от Георги.

Последният имаше предимство в средата на състезанието. Зад него Оливър Биърман направи страхотен прогрес и след серия от изпреварвания стигна до 2-оот място. Но той нямаше време или нужния ресурс в гумите да настигне и атакува Димитров, който спечели с 1 сек аванс Първите 14 пилоти завършиха в 7 секунди. Керонети допълни местата на подиума.

Във втората надпревара Димитров стартира от полпозишън. Той направи страхотен старт и поведе с 1 сек пред втория Биърман. В хода на надпреварата последният не можеше да поддържа темпото на българския пилот и в по-късно бе изпреварен от Макуин. Той започна да преследва Димитров. В 10-ата обиколка той успя да го настигне. Той обаче не атакува веднага, а изчака последната обиколка. При нея той пое лидерството, но много бързо Димитров си го върна и го удържа и до финала. Макуин остана втори, а Роуледж трети.