Искрин Арабаджиев втори, Гърков пети в KZ в Румъния

Искрин Арабаджиев втори, Гърков пети в KZ в Румъния

Силно се представиха българските пилоти, които участваха във 2-ия кръг от Masters шампионата на Румъния по картинг. Той се състоя на пистата в Букурещ при много участници и изключително силна конкуренция.

В кралския клас KZ Искрин Арабаджиев, който спечели първия кръг, записа две 3-и места в днешните състезателни маншове. Това му отреди 2-о място в общото класиране за кръга с 32 точки. С 2 победи в 2-та старта първи стана Хориа Рока.

Другият наш представител в класа Любомир Гърков също се представи много добре. В първия финал той завърши 4-и след страхотно каране от 8-о място. Във втория обаче се забавни на старта и изостана. След това навакса и финишира 7-и. След наказание на съперник пред него от 10 сек пловдивчанинът бе класиран 6-и.

Това беше първо международно състезание за Гърков в клас KZ. Именно в Румъния през 2017 г. той се състезава цял сезон и завърши 2-и. Така в общото класиране Гърков стана 5-и. Така той изпълни целта на екипа си преди кръга – да завърши сред първите 7 пилоти. Общо 18 състезатели участваха в KZ.

Третият наш представител Слави Минков в клас Mini ROK се класира 8-и в първия финал и 7-и във втория. Това му отреди 8-а позиция в общото класиране за кръга с равни точки със 7-ия.