Иван Влъчков с първо участие на планинско изкачване за сезона

Иван Влъчков с първо участие на планинско изкачване за сезона

Иван Влъчков ще запише първото си участие за сезона на планинско изкачвания. Идния уикенд той ще се състезава на класическото Шипка-Дамасцена, което ще е 6-и последен кръг от шампионата.

Пилотът на Дамасцена Алба за последно участва на планинско Осогово в Кюстендил миналата година, като завърши на първо място в своя клас и на 3-о в общото класиране. Сега Влъчков ще се бори отново за първото място в своя клас HC3.

Битката обаче за него никак няма да е лесна. Той ще трябва да се пребори с още 10 пилоти в своята категория, сред които са съперникът му от пистовия шампионат Давид Будев от Влъчков Рейсинг с Хонда Сивик.

„Нямам големи очаквания – да съм първи или втори, каза Будев. – Просто ще карам, за да видя как стоят нещата на планинско, защото досега съм карал само на писта и това ще ми е за първи път. Най-важното за мен ще е да завърша.“

На линия са още Косьо Йорданов също от екипа на Влъчков Рейсинг, който е оправил своя автомобил Рено Меган и е готов да мери сили с най-добрите. Сред пилотите в HC3 е и Кольо Карастоянов, който също ще участва за първи път на планинско.

„Колата ни е готова и ще се борим за първо място в класа, каза Влъчков. – Конкуренцията ще е много силна. Това е каймака на планинското изкачване. Благодаря на Дамасцена Алба за всичко, което правят за мен.“