Иван Влъчков с полпозишън за Писта Стара Загора на Дракон

Иван Влъчков с полпозишън за Писта Стара Загора на Дракон

Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция на Писта Стара Загора в своя клас Туринг, 4-и кръг от шампионата на Затворен маршрут. Заради ремонтните дейности в града състезанието тази година се провежда на трасето Дракон край Калояново.

Пилотът на Дамасцена Алба трябваше да се бори с много сериозна конкуренция. В първата квалификация 19-годишният софиянец записа най-добро време от 1:06.137 мин, като само на 0.572 сек зад него беше Станислав Паришков с Опел Астра.

Във втората Паришков получи технически проблем и не успя да участва. Въпреки това той запази втората си позиция, а Иван успя да подобри времето си и слезе до 1:05.721 мин.

Трети ще потегли Давид Будев от Влъчков Рейсинг, който постигна 1:07.568 мин във втората сесия. Ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик се класира 4-и (1:08.921 мин).

За последно на Дракон надпревара от пистовия шампионат имаше през 2016 г. Тогава състезанието беше последен кръг от шампионата и Иван спечели и двата състезателни манша.

„Ще се борим за първото място утре. Конкуренцията е много силна, особено Паришков, коментира Влъчков. –  Колата и екипа са прекрасни! Благодаря на Дамасцена Алба за подкрепата. Без тях нямаше да се справя!“

За Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4, най-бърз беше Венцислав Станев, следван от Кольо Карастоянов. За Купа Лада първата позиция взе Огнян Патенов. В серия Спорт първи ще потегли Симеон Симеонов с Хонда Сивик, а в Макси на полпозишън е Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9.