Иван Влъчков ще стартира от полпозишън на писта Стара Загора

Иван Влъчков ще стартира от полпозишън на писта Стара Загора

Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция на писта Стара Загора, след като постигна най-добро време след днешните две квалификации в своята серия Туринг. Състезанието е 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Влъчков, който е шампион за миналата година, постигна 1:29.352 мин във първата сесия при коварно време с лек дъжд. 18-годишният пилот остави на 3.362 сек зад себе си Станислав Паришков с Опел Кадет. Трети се нареди Стефан Панчугов с Хонда Сивик, следван от Красен Василев.

Във втората сесия обаче над трасето заваля по-силно и Влъчков оправдано реши изобщо да не кара. Очаквано никой от пилотите не подобри времето си в нея и класирането в челото се запази.

Основният съперник на Влъчков за титлата – Стоян Апостолов с Хонда Сивик, получи проблем с мотора още в началото на първата сесия. Ветеранът изобщо не кара във втората, а и ще пропусне състезанието утре.

Друг картинг пилот Давид Будев, за който това е домашно състезание, ще потегли от 10-а позиция. Той също не кара във втората квалификационна сесия.