Иво Симеонов: Нивото в България е високо, но трябват още пилоти

Иво Симеонов: Нивото в България е високо, но трябват още пилоти

В последния кръг от Националните картинг серии на Серес участие за първи път взе Ивон Симеонова – българското момиче, което участва в австрийския шампионат по картинг. Тя е начело в своя клас Ротакс Мини Макс след 4 кръга и има всички шансове да спечели титлата след оставащите 2.

За представянето на Ивон в Гърция, организацията на състезанието, нивото на пилотите у нас и плановете за следващите участия на Симеонова ни разказа в специално интервю баща й и дългогодишен картинг пилот у нас от близкото минало Иво Симеонов.

 

Доволни ли сте от представянето на Ивон – 2-а в класа за уикенда след Христо Младенов?

– Да, като за първо каране на тази писта и само 1 ден тестове се представи добре. Така направихме и тренировка преди последните 2 кръга от шампионата на Австрия, които ще бъдат на 13 и 14 октомври.

Допадна ли пистата на Ивон?

– Да. Допадна и конфигурацията. Досега тя не беше карала на тази писта.

Какви са машините у нас в Мини БГ спрямо тези в Ротакс Мини Макс, с които Ивон участва в Австрия?

– Почти същите. Реално според мен тези в Австрия са малко по-мощни и отговарят на тези в клас Мини в България.

Как беше организацията?

– Много добра. Всичко беше много експедитивно. Нямаше забавяния на стартовете в отделните класове и на награждаването. Приключихме много навреме в ранния следобед.

Как оценяваш нивото на пилотите в Националните картинг серии?

– Нивото е доста добро. Пилотите са супер, добре подготвени са. Само трябва да са повече като бройка. Мисля, че ще се намери решение на този проблем.

До последните ви 2 кръга в Австрия какво планирате?

– Мислим да участваме на отворения кръг за Купата на Кюстендил (5-7 октомври). Това ще бъде още една тренировка за нас, като тази писта също не е позната на Ивон.