Ивон Симеонова със силно представяне в Унгария

Ивон Симеонова със силно представяне в Унгария

Българското момиче Ивон Симеонова записа силно представяне в Унгария, Кечкемет, където миналия уикенд се проведе първият кръг от шампионата на Австрия – RMC (Rotax Max Challenge).

През тази година Ивон кара с нов двигател Ротакс Микро Макс 2020, който е от най-новата генерация. В квалификацията Симеонова даде 4-о време, но заради лек удар срещу съперник в края на сесията й бяха анулирани трите най-добри обиколки.

Така девойката от Велико Търново трябваше да стартира едва 15-а. В първия манш тя напредна до 10-о място. След старта на втория обаче заваля дъжд и състезанието бе спряно. След прекъсване за промени на настройките на машините, надпреварата отново бе стартирана.

Симеонова кара отлично на мокро и в крайна сметка завърши 5-а. Баща й Иво Симеонов остана много доволен, като според него Ивон е имала потенциала да бъде в топ 3, ако не е било наказанието.

Той отбеляза, че рамката е паснала много добре на състезателката, а организацията в Унгария е била страхотна. За Ивон предстои участие във втория кръг от RMC, който ще се проведе на 3-5 юли в Рехниц, Австрия.