Какво се случи в неделния ден от тестовете в Хасково (снимки+видео)

Какво се случи в неделния ден от тестовете в Хасково (снимки+видео)

Много пилоти използваха неделния ден от миналия уикенд, за да продължат тестовете си на пистата в Хасково. Времето бе слънчево, но не много топло, и съответно много подходящо за изпитания.

Те отново се състояха при стриктно спазване на всички предпазни мерки за лична безопасност с оглед на спазването на разпоредбите на Министерството, свързани с пандемията от COVID-19.

В KZ Любомир Гърков имаше проблеми със спирачките на досегашното шаси Praga и кара с ново – CRG. То му беше предоставено за тест безплатно от Беян Фаик, за което екипът на Гърков му е много благодарен. То пасна на Любо много добре и пловдивчанинът остана много доволен.

 

Христо Искилиев

На пистата активно караше и Николай Върбицалиев с машина от KZ, като двамата с Гърков постигаха доста близки времена и бяха най-бързите. На трасето обиколки въртяха още Христо Искилиев, Искрин Арабаджиев и Беян Фаик.

Така започват мечтите. Синът на Николай Арабаджиев от Пловдив – Йордан, наблюдава как Гърков прави тестове

На трасето с машината си от Okj отново беше местният пилот Кристиян Димитров. Тестовете правеше и Николай Арабаджиев от Пловдив, който подготвяше своята машина от категория KF. Неговият син Йордан, който е само на 2 г., наблюдаваше с интерес случващото се на пистата.

Петър Шингов

В Хасково имаше засилено присъствие на фамилията Шингови. Петър Шингов кара своята машина от Mini, а компания му правеше и неговият по-малък брат Костадин с картинг от Mini BG. Костандин използва именно по-старата машина на баткото си.

Силни времена в Mini постигна Ангел Минков, а при-най малките беше и Кирил Петров, който има намерение да се състезава този сезон в Националните картинг серии. В последните сесии с добри постижения се включи и друг местен пилот Георги Илиев.