Карамаринов и Косьо участваха в открития ден на Картинг училището на Маринков

Карамаринов и Косьо участваха в открития ден на Картинг училището на Маринков

Миналата събота на пистата във Враца се проведе открит ден на спорта на Картинг училището на Любомир Маринков. В него участие взе Красимир Карамаринов (на снимката вдясно) с машина от Rotax Senior. Той е на 21 години от София и учи Графичен дизайн. Краси за първи път сяда в картинг когато е на 10 години.

Тогава разбира, че високите скорости ще го съпътстват за напред. Автомобилите започват да го привличат, а той да се интересува все повече от тях. Наскоро е участвал в състезание Тайм Атак на писта Дракон със собствен автомобил, без никакви подобрения и е записал трето време в своя клас.

Участието си в картинг училището започна доста предпазливо, като си личеше, че във всяка обиколка се стреми да настъпва повече. За Краси, и пистата и картинга бяха абсолютно непознати, но той внимателно се вслушваше в съветите на Маринков и бързо вдигна темпото.

Имаше моменти, когато адреналина от скоростта му идваше в повече и тогава започваше да греши. Времето беше горещо, което допълнително затрудняваше тренировките. Като за първи тренировъчен ден Краси се справи много добре, като направи 4 пълни сесии, в които показа бърз напредък в усвояване на техниките и усет към воденето на състезателен картинг.

В края на сесиите той призна, че карането на картинг е по-трудно от колкото си го е представял, както чисто физически, така също и като техника на управление.

Тренировки на пистата във Враца, така също направи и Косьо. Той миналата година караше тренировъчния картинг на Маринков от клас Mini. Тази година вече закупиха нов картинг от същия клас, като целта е да вземе участие в някое от последните за годината състезания у нас.

За Косьо това беше второ каране на тази писта, но въпреки това първата сесия започна доста предпазливо. В следващите сесии обаче се отпусна и започна да върти обиколки в състезателно темпо.