Картинг училището отбеляза края на сезона с официално награждаване

Картинг училището отбеляза края на сезона с официално награждаване

Картинг училището на Любомир Маринков отбеляза края на активния сезон у нас за обучение със специална церемония. Тя се състоя миналата неделя (11 декември) на пистата Красна Поляна, където учениците получиха подаръци, купи и грамоти за изкарания курс на обучение през отминаващата година.

При отлична организация от страна на Маринков и РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ, почти всички ученици се събраха в една от залите на пистата. Подаръците – тениски, шапки и календари, бяха осигурени от един от членовете на клуба – Владимир Бахчеванов.

За кетъринга, любезно осигурен от Андрей Николов, имаше и специално изработена торта с формата на болид от Формула 1. Купите пък бяха ръчно изработени от Маринков, който се беше постарал те да са в духа на картинг спорта с истински елементи от състезателните машини.

 

Своите трофеи получиха Красимир Карамаринов, Кръстьо Порязов, Бранко Николов, Константин Христов, Виктория Бумбарова, Димитър Колев и Виктор Диковски. Купи имаше и за Калоян Генов и Милен Бахчеванов, които също са били част от Картинг училището, а понастоящем се състезават професионално. Генов е един от водещите пилоти в България в клас Rotax Senior.

На награждаването присъства и председателят на РС – КАРТ КАРТИНГ КЛУБ – Бони Бончев, който призова учениците да продължават развитието си и през следващата година и да се присъединят към клуба. Децата и родителите останаха доволни от събитието.

Виктория Бумбарова е на 12 г. от София и кара машината от клас Rotax Junior. От скоро тя беше започнала да тренира с любителски картинг, но за състезателни дори не беше чувала. Тя направи първи тестове на пистата в Кюстендил, като се включи в един от откритите дни на Картинг училището. Първите и обиколки бяха бавни, като дори ренталките я изпреварваха. В следващите сесии обаче тя започна учудващо бързо да вдига темпото, като същевременно оставаше стабилна на пистата. До края на сезона тя проведе още няколко тренировки на пистите в Кюстендил и Враца, като успешно завърши пълния курс за начинаещи картинг пилоти. Амбициите на Виктория за следващия сезон са тя да продължи тренировките в курса за напреднали пилоти, като целта й е да достигне до участия в състезанията.

„Виктория има потенциала да се развива бързо и тя вече го прави, защото много внимателно се вслушва в напътствията ми и се стреми много стриктно да ги изпълнява“, сподели Маринков.

Димитър Колев и Бранко Николов са съответно на 12 и на 14 години от София. Виктор Диковски е също на 12 години от Враца. Тримата също се представиха добре в откритите дни на Картинг училището и веднага започнаха тренировки. Те бързо напреднаха в малкото тренировъчни дни, с които разполагахме в края на сезона. Все пак успяха да направят по няколко тренировки и на двете писти в Кюстендил и Враца. А Виктор и Митко имаха възможност дори да карат и на мокро в дъжда.

„Ако към огромното желание, което имат тези три момчета, добавят също толкова упоритост и постоянство, те ще имат реалните шансове да участват в състезанията още през следващия сезон. А каквото зависи от мен, аз съм обещал, че ще им го дам“, каза за тях Маринков.

Кръстьо Порязов е на 12 години от Пловдив. Въпреки силното желание, тази година нямаше възможност да тренира редовно, но той вече с нетърпение гледа към следващия сезон.

Красимир Карамаринов е на 21 години от София в клас Rotax Senior, който също очаква следващия сезон за него да бъде по-успешен от този, в който той не успя да вземе активно участие в тренировките.

Константин Христов е най-малкият ученик, но с най-голям опит в сравнение с всички споменати до тук. Косьо е от София и вече е на 10 години, но от 8 годишен редовно тренира в Картинг училището на Любомир Маринков в клас Mini. „На практика той вече е един готов пилот за участие в състезания, което се надяваме, че ще се случи през следващия сезон“, обобщава за него учителят.