Кобуров направи първи изпитания за годината с KZ

Кобуров направи първи изпитания за годината с KZ

Радослав Кобуров направи първи тестове за годината с машина от новия за него клас KZ. Това стана на пистата Пауталия в Кюстендил миналата неделя. Кобуров, който до миналия сезон се състезаваше в Rotax Senior, направи около 100 обиколки при слънчево време, но студен асфалт и без грип.

Това бе общо 3-и тест за Радо с машина от този клас. Сега той кара с шаси Maranello и двигател 10С на Георги Пенков. А през сезона Кобуров ще бъде с мотор R1, който вече пристигна у нас. Именно Пенков ще му бъде механик тази година.

На теста в Кюстендил Кобуров отбеляза прогрес във времената на обиколка с цяла 1 секунда спрямо последните си изпитания на това трасе миналата година. Той сподели, че има какво още да се уточнява откъм каране и отделно доста може да се експериментира с настройките.

До началото на сезона в Националните картинг серии Радослав ще направи още доста тестове, като следващият ще бъде на 1 март пак в Кюстендил. Пилотът смята, че ще има шансове да се бори за местата в челото.

Кобуров продължава и с физическата си подготовка, защото карането на KZ е доста по-тежко от Rotax. Той обясни, че траекторията на каране е различна, скоростта е много по-висока, а спирането е доста по-интензивно. Именно при последното за момента той губи най-много време.

„Радослав се адаптира доста добре, сподели впечатленията си Пенков. – Показа бързи сектори и следваше много добре моите наставления. С всяко следващо излизане беше все по-добър. Най вече се концентрирахме към това позицията на каране да му е удобна в картинга.“