Кръстьо Порязов е новият участник в картинг училището на Маринков

Кръстьо Порязов е новият участник в картинг училището на Маринков

Кръстьо Порязов стана поредният нов кандидат пилот, който взе участие в открития ден на Картинг училището на Любомир Маринков. Той се проведе миналата събота на пистата Пауталия в Кюстендил. Порязов кара машината от клас Rotax Junior.

Кръстьо е на 12 години от Пловдив и учи в Еврейското училище. Баща му Динко Порязов е бивш рали състезател от близкото минало. Кръстьо се запалва по картинга още от съвсем малък, когато татко му за първи път го завежда на картинг писта Лаута. Неговата мечта е да стане състезател в DTM сериите.

Първата крачка към тази мечта той направи в събота, когато за първи път седна зад волана на състезателен картинг. Както пистата, така и картинга за Кръстьо бяха абсолютно непознати, поради което в първите обиколки той изпитваше видими затруднения.

Представянето му се оказа още по-трудно, когато се разбра, че картинга е имал проблеми с връщането на педала на газта. Адската жега на пистата допълнително затрудниха тренировките, но въпреки всичко Кръстьо показа силна воля и голямо желание да продължи. Нито за миг не се отказа, като направи четири пълни сесии и сериозна заявка за бърз напредък в картинг училището.

В Кюстендил на линия беше и 9-годишният Косьо (на снимката долу), който тренира вече втора година в Картинг училището и проведе своите тренировки. Тази година той кара нов картинг, за което му бяха нужни няколко тренировки, за да свикне с него. Представянето му в събота беше много ползотворно, защото успя да подобри времето си с повече от 1 секунда на обиколка.