LDM Racing спечели 4-часовия ендуранс в Хасково

LDM Racing спечели 4-часовия ендуранс в Хасково

Вчера (20 ноември) на картинг писта Хасково се проведе 4-часово състезание от световните серии на Sodi в клас Endurance. Още от старта на свободната тренировка няколко отбора дадоха заявката си за борба за победата. С време от 00:54.558 най-бързи в 30-минутната тренировка най-бързи бяха KEB Racing с пилоти Венци Василев и Станислав Неделчев.

Лидеството им не се задържа за дълго, понеже в квалификацията за място на стартовата решетка те бяха изместени от първата позиция от отбора на LDM Racing. Трети на старта се наредиха Iceman Racing. Първите три отбора в квалификацията бяха разделени от само 2 десети от секундата.

Още на старта наказание за фалстарт, от по 1 обиколка, получиха отборите на Iceman Racing и Iceman 2 Racing, но сякаш това ги амбицира още повече, за да покажат безгрешно и бързо пилотиране до самия край на надпреварата.

По време на състезанието трябваше да бъдат направени 11 задължителни спирания в бокса за смяна на картинг и пилот. Най-значимия момент за отбора на KEB Racing настъпи именно в едно от тези спирания в бокса. Тогава те получиха наказание от 1 обиколка за удар и 10 секунди Stop & Go penalty за време в бокса под минималните 90 секунди.

На фона на безгрешното каране на останалите отбори в челото тези наказания предрешиха крайното класиране на този отбор – извън призовите места (4-а позиция). Първи станаха LDM Racing (Любомир Гърков и Никола Драгинов) с 250 направени обиколки и преднина от почти 30 секунди пред вторите – Iceman Racing (Делян Мишинков и Макси Колев) с 250 обиколки и най-бърза обиколка в състезанието.

Последното място на подиума заеха момчетата на Iceman 2 Racing – Виктор Николов и Стефан Марудов с 249 обиколки. Следващото състезание от SWS Sprint ще бъде на 27 ноември.