Любо Руйков е готов да се върне в състезанията

Любо Руйков е готов да се върне в състезанията

Българският картинг пилот Любослав Руйков записа успешни двудневни тестове на пистата в Лонато в края на миналата седмица. Руйков стартира сезона с победа в първия кръг на WSK Champions Cup, но след това получи контузия и заради силни болки в ребрата пропусна следващите стартове. Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Story Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

„Карахме два дни в Лонато, като през цялото време не спря да вали – заяви за Sportal.bg механикът и треньор на Руйков Станислав Каваримов. – Любо се справи отлично, беше много бърз, нямаше никакви болки, напълно възстановен е и е готов за следващия старт. Специално благодарим на център „Физиозона”, където Любо се възстанови бързо и успешно.”

Следващият старт на Руйков е този уикенд, отново в Лонато, но българският пилот ще кара в клас Х30 и ще се бори за купата в IAME Open Games 2024. „Решихме да преследваме тази купа, тъй като изпуснахме два старта от Champions Cup, а те са общо четири – допълни Казаримов. – Готови сме за битката.”