Мартин Стоянов направи първи тест с машина от KZ Junior

Мартин Стоянов направи първи тест с машина от KZ Junior

Мартин Стоянов направи своя първи истински тест с машина от клас KZ Junior. Това се случи на пистата 7 laghi в Италия миналия уикенд. Досега българският пилот само беше пробвал карт от тази категория за 15 мин. Така, че това бе неговия първи реален тест.

Стоянов много бързо свикна със скоростите, които се сменят с пера от волана, като още от началото нямаше никакъв проблем. Нямаше нито една грешка – да свали по-бързо скоростите и да блокира колелата. А това много зарадва неговия треньор и баща Мирослав Петков.

По думите на Петков, има още работа относно намирането на точния момент за смяна на скоростите, за да се използва напълно потенциала на мотора и да си помага при спирането.

Най бързата обиколка на Марти беше само с 1 секунда по-бавна от полпозишъна на международния финал там, при положение че Стоянов цял ден кара със стари гуми.

Освен това карбураторът не беше настроен оптимално и настройките не бяха пипани. Просто Марти бе оставен да свикне с карта и да подобрява карането. Двигателя, с който кара Мартин, е Seven – 80 куб.см, 26 к.с. с 6 предавки.