Михалев и Христо Куличев с победи в 8-ия кръг на София Картинг Ринг

Михалев и Христо Куличев с победи в 8-ия кръг на София Картинг Ринг

Симеон Михалев и Христо Куличев спечелиха двата големи финала в 8-ия кръг от любителския шампионат по картинг на София Картинг Ринг, който се организира за 3-а поредна година.

Надпреварата е част от Sodi World Series (SWS), като в този кръг участие взеха 32 пилоти, сред които и 3 дами – Руми Петрова, Александра Александрова и Ася Василева.

В квалификацията най-бърз беше Борис Карастанев, който постигна време от 47.808 сек. След него се наредиха Димитър Гайдов и Николай Атанасов.

Следваха полуфиналите, след които 11 пилоти се класираха за големия финал А. Това сториха Алекс Джулиан, Куличев, Валентин Раденков, Даниел Попов, Арам Агопян, Димитър Димитров, Милуш Баханов, Николай Атанасов, Карастанев, Гайдов и Михалев

Останалите сформираха малките финали, като победители в тях станаха Петър Делчев (финал С) и Петър Русев (финал В).

В големия финал А победата грабна Михалев, който остави зад себе си Гайдов и Карастанев. Шампионът за миналия сезон Джулиан остана последен.

След това се състоя и т.н. суперфинал. В този финал участваха 11-те пилоти, постигнали най-бързи обиколки в хода на финалите, но стартиращи в обратен ред – този с 11-о време първи, този с 10-о втори и т.н.

Стартът бе в стил „24-те часа на Льо Ман“ от 60-те години на миналия век, при който пилотите започват състезанието, тичайки от място към машините си. По време на надпреварата пилотите, както и в останалите финали,трябваше да направят по 2 бокса, а имаше и поливане на трасето с вода.

Победител стана Куличев, който остави зад себе си на 3.6 сек Арам Агопян. Подиумът допълни Борис Карастнаев.

Следващият кръг ще се проведе на 29 април, след който първите 24 в генералното класиране ще се класират за големия финал на 13 май.