Михалев и Куличев спечелиха 2-ия кръг по ендуранс на София Картинг Ринг

Михалев и Куличев спечелиха 2-ия кръг по ендуранс на София Картинг Ринг

На 27 ноември се проведе вторият кръг от шампионата за издръжливост на София Картинг Ринг в София. Състезанието бе 3-часово, като участие взеха общо 11 отбора.

След старта поведе екипът на Prime Auto, който бе с най-добро средно време в квалификацията. От втората обиколка начело излезе тимът на WLF Racing, представляван от Димитър Гайдов и Алекс Юлиян. Те водеха до края на първия стинт.

След първите смени обаче те загубиха време, като нямаха много шанс при уцелването на бърз карт. Така начело излезе RGS Racing с пилоти Симеон Михалев и Христо Куличев. Битката продължи до самия край, като RGS запазиха лидерството.

На 18 сек след тях завършиха WLF Racing, като те получиха и добавяне на още 20 сек към общото време – по 10 за спиране в бокса в непозволено време и по-кратък пистоп от задължителното минимално такъв.

На трета позиция завърши отборът на Arved – Арам Агопян, Тома Маринов и Юри Божинов. Те излязоха от 7-о на 3-о място още в началото след много добър старт на Арам. В хода на състезанието те получиха санкция от 10 сек за по-кратък бокс. Първите 3 екипа завършиха в рамките на само 1 обиколка.