Много добро представяне на българските пилоти в Румъния

Много добро представяне на българските пилоти в Румъния

Много добре като цяло се представиха българските пилоти на пистата AMCKART в Букурещ. Там този уикенд се проведе първия кръг от Националния шампионат по картинг на Румъния.

В клас OKJ се състезаваха трима наши представители –  Алекс Дешков, Кристиян Димитров и Слави Минков. Най-добре се представи Дешков, въпреки проблемите с двигателя в събота. За днешния ден те все пак бяха разрешени и той завърши 3-и първия финал, а във втория стана дори 2-и с гуми в лошо състояние. Това му отреди и 2-ото място на подиума в класирането за кръга с 36 точки.

Алекс Дешков се класира 2-и в OKJ

Димитров се класира на 7-о място в общото подреждане. В първия финал днес той не завърши, а във втория финишира 4-и, но получи 10 секунди наказание за предизвикан инцидент срещу Минков и бе класиран 7-и. Слави бе 7-и в манш 1, но във втория след удара от Димитров отпадна от надпреварата.

В клас Senior шампионът за миналата година на Румъния Мартин Беков стартира защитата на короната с убедителна победа. Той спечели с разлика и двете надпревари днес и събра максималните 50 точки. Във втория в първите обиколки вторият бе близо зад него, но след това Марти дръпна бързо напред.

Беков записа убедителна победа в Senior

В Rotax Junior за първи път в официално състезание в този клас кара Петър Шингов. Той завърши 4-и в първия финал днес, а във втория 5-и, като имаше наказание от 3 сек за настъпване на бялата линия при старта. В общото подреждане за кръга Шингов е 5-и.

В Mini имахме най-много наши представители – Виктория Янкова, Силвия Станчева, Георги Илиев и Виктор Тодоров. Най-добре се класира Илиев – 7-и, след 8-о и 7-о място в двете състезания днес. Станчева е 11-а, Тодоров 14-и, а Янакова 16-а.

В категория Pufo наша представителка бе Мартина Бонева. Тя финишира 3-а в първия финал, но 3 сек наказание я прати 4-а. Във втория след битка за 3-ото място тя се удари със съперник и двамата отпаднаха в предпоследната обиколка.