Над 50 пилоти ще участват на Балканската Купа в Кюстендил

Над 50 пилоти ще участват на Балканската Купа в Кюстендил

Над 50 пилоти ще вземат участие в състезанието по картинг за Балканската купа в Кюстендил. Надпреварата ще се проведе идния уикенд (21-22 октомври) на популярната писта Пауталия.

Бройката ще е рекордно голяма за сезона в професионалния картинг у нас, като пилотите ще се състезават в Mini, Micromax, Minimax, Rotax Junior, Rotax Senior, No Gear Open и KZ.

За втори път тази година след състезанието за Пролетната купа в Хасково, ще се сформира KZ. Очаква се над 10 пилоти да вземат участие, сред които Любомир Гърков, Станислав Атанасов, Христо Искилиев, Кристиан Димитров, Петър и Цветан Делчеви, Самуил Иванов, който e национален първенец в Rotax Senior, и ще направи дебют в класа, и Иван Влъчков.

Влъчков не се е състезавал в официално състезание по картинг от 3 години. За последно той кара в Хасково през септември 2020 г. „Очакваме интересно състезание. Дошли сме да уважим състезанието на Тошо Аначков и няма да гоним конкретно класиране. Идваме да се забавляваме и да покараме“, заяви Влъчков.

В KZ за първи път от 3 години в състезание ще участва и Красимир Лазаров. Той прави тренировки още от четвъртък и няма проблеми с ребрата. Едновременно в Rotax Junior и No Gear Open планира да участва Петър Шингов, който спечели титлата у нас в Junior. Конкуренция в по-големия клас се очаква да му правят Христо Младенов, Илиа Димитров и Йосиф Тошков.

В Senior в отсъствието на Самуил, от водещите пилоти ще гледаме Калоян Генов, Юлиян Димитров и Виктор Върбанов. В Junior също се очаква да има над 10 състезатели, които да създадат много силна конкуренция.

По традиция ще има и участници от Северна Македония и Гърция. Тези от южната ни съседка ще бъдат 6 в 4 класа – Micromax, Minimax, Rotax Junior и Rotax Senior. По традиция в събота ще са квалификациите във всеки клас, а в неделя полуфиналите и финалите.

Програма за съботния ден: