Никола Цолов стигна до полуфиналите в последния кръг от WSK

Никола Цолов стигна до полуфиналите в последния кръг от WSK

Никола Цолов стигна до полуфиналите в своя клас MINI 60 в състезанието от третия и последен кръг на финалите на WSK на пистата Адриа в Италия. В уикенда участваха общо 96 пилоти от цял свят в категорията.

Механик на българския пилот бе Станислав Каваримов. На квалификациите Цолов даде 9-о време в своята група на дъжд и сложни условия. Следваха 5 квалификационни манша, като Никола беше в група C.

В първия хийт българският пилот завърши 6-и, а в следващите 16-и, 14-и, 24-и, 20-и. Това му отреди класиране в полуфинал B, в който стартира 22-и. и за да стигне до големия финал, трябваше да се класира минимум сред първите 17.

Отново при дъжд, мокра писта и мъгла Цолов се бори здраво, но при изпреварване на съперник в първите обиколки беше ударен и излезе от пистата. Съответно той загуби няколко позиции, които след това навакса, но остана 22-и и не стигна финала.

Все пак Никола зае най-предна позиция на префинала от шестте участника в клас Mini в отбора на Birel Art Junior. В шампионата след 3-те кръга Цолов е 21-и в крайното класиране от общо 134 участника.

В клас OKJ участва и друг български пилот – Мариян Бондиков. Той даде най-доброто от себе си в квалификацията и хийтовете, но не успя да стигне до полуфиналите.