Нов триумф за Ивон Симеонова в Австрия

Нов триумф за Ивон Симеонова в Австрия

Ивон Симеонова спечели нова победа в надпревара по картинг в Австрия. Този път тя стана първа в регионалното състезание Club Sport Speed Arena Rechnitz в своя клас MiniMax.

Миналата неделя се състоя първият кръг от въпросния шампионат на пистата Speed World, като българското момиче кара повече като тренировка и затова бе със стари гуми през цялото време.

Въпреки това Ивон бе най-бърза в тренировките в конкуренцията на общо 10 деца, сред които най-бързите в класа. В квалификацията тя остана 3-а, след като другите бяха с нови гуми. Въпреки това изоставането й бе минимално – 0.1 сек.

Последва второ място в първото състезание, а във второто тя успя да изпревари лидера и да спечели манша и кръга като цяло. Механик за това състезание на Ивон беше Нели Симеонова, която е сестра на нейния баща Иво Симеонов.

Двете се сработиха много добре като екип, а самият Иво Симеонов остана много доволен от показаното от Ивон, като надпреварата беше като генерална репетиция за 2-ия кръг от CEZ и втори от шампионата на RMC идния уикенд.