Обявиха програмата за съботния ден на откритото състезание в Хасково

Обявиха програмата за съботния ден на откритото състезание в Хасково

Организаторите на откритото състезание по картинг идния уикенд – клуб Хидролифт и Кюстендил, обявиха програмата за съботния ден. Надпреварата е извън календара на националния шампионат и е инициирана от пилотите и отборите, които не са доволни от настоящото управление на федерацията и вземаните от нея решения.

Техническият преглед и маркирането на гумите започва утре от 8:00 часа и ще продължи до 9:40. В същото време свободните тренировки ще стартират в 9:00 часа и ще продължат до 13 часа за класовете Мини БГ/AMP 1, Мини, Ротакс Джуниър, Ротакс Макс Сениор/125 Open и KZ2/Open.

От 13 до 14 часа ще има брфинг и обедна почивка. От 14 до 17:30 часа отново се продължава със свободни тренировки за всички класове. От 17:40 започват 10-минутните квалификации във всеки клас. Те ще продължат до 18:50. Пилотите ще карат в обратна посока на класическата.

Състезанието ще се проведе в съответствие със спортния и технически регламент на Българската федерация по картинг спорт и допълнителен регламент, насочен главно към минимизиране на разходите за участие и привличане на потенциални нови участници. Таксата за участие е 200 лв.