Пилотите направиха първи тестове в Хасково

Пилотите направиха първи тестове в Хасково

Част от пилотите, които ще карат в Националните картинг серии тази година, направиха първите си тестове за новия сезон на пистата в Хасково. Времето бе топло и слънчево, което предразположи състезателите към това да навъртят доста обиколки.

Шампионът в Ротакс Макс Сениор Любомир Гърков направи около 100 тура. Тази година той ще защитава титлата у нас, като няма да участва в шампионата на Румъния. Той постигаше времена с около 2 секунди по-добри от останалите в класа.

Любомир Маринков, който завърши втори в сериите миналия сезон, също беше в Хасково и направи към 50 обиколки за влизане във форма и кондиция.

Делян Мишинков

На трасето обиколки въртяха и двама абсолютни дебютанти. Иван Кеменджиев (зад картинг №26 вдясно на снимката долу) и Aнгел Христов, които изпробваха двата по-стари карта на Маринков с идеята евентуално да купят някой от тях. Иван се справи много добре и показа има голям талант с машината от Ротакс Сениор.

Изпитания правиха още Делян Мишинков (най-вдясно на картинг №26 на снимката долу), който ще кара в Ротакс Джунър и Окан Исов (от ляво на Кеменджиев), който ще се състезава тази година в Ротакс Сениор и по време на тестовете днес кара много чисто.

На тестовете бяха още Веселин Шингов с машина от Ротакс Сениор със сина си Петър Шингов (двамата най-вляво), който и тази година ще се състезава в Мини Бг.

Мариян Бондиков пък изпробва за първи път машина от KF3, след като тази година вече няма да бъде в клас Мини. KF3 ускорява по-бързо от класическия Ротакс Джуниър, но е по-капризен като поддръжка и изисква повече средства.