Победи за Мишинков и Николов в 5-ия кръг на Лаута

Победи за Мишинков и Николов в 5-ия кръг на Лаута

Миналата събота и неделя се проведе 5-ият кръг на Летния любителски шампионат на картинг писта Лаута. Пилотите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior и Sprint.

В събота (18 юни) 8 пилота взеха участие в клас Junior. Победата спечели Виктор Николов, който стана първи в квалификацията и във финала с най-бърза обиколка. В суперфинала той остана втори, но това му бе напълно достатъчно за крайната победа в кръга.

Първи в суперфинала се класира Габриел Александров, който завърши втори в общото подреждане след 3-о място във финала. Местата на подиума допълни Петър Шингов с 2-о място във финала. След него останаха Цветелин Цонев и Денислав Кузев.

Призьорите в клас Junior

Флориан Хаузер,Борис Родригес-Матов и Константин Шингов направиха своя дебют в картинг състезанията от този тип и показаха отлични резултати в пилотирането.

В неделя (19 юни) 10 пилота в клас Sprint се бориха за място на стълбичката. Победител стана Делян Мишинков, който с постоянство надделя над съперниците си. Той завърши втори във финала и суперфинала и събра 36 точки, като и в двете надпревари не случи на бърз карт.

Подиумът в Sprint

Във финала победител стана Макси Колев, който имаше бърза машина. В суперфинала обаче нямаше такъв шанс и остана 7-и. Той обаче записа и най-бързата обиколка и така зае 2-ото място.

Победител в суперфинала стана Данаил Варсано, като случи на бърз карт, което му осигури 3-ата позиция в общото подреждане след недобро класиране във финала (8-и). Следващия кръг от шампионата ще се проведе на 17 юли.